Punajuurikeitto vuohenjuustotahnalla
500 g tuoreita punajuuria raasteena
2 pientä punasipulia suikaleina
150 g raastettua porkkanaa
2 rkl voita
1,2 l kasvislientä
2 laakerinlehteä
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Vuohenjuustotahna
100 g vuohenjuustoa (tuorejuustoa tai pötköjuustoa)
2 dl ranskankermaa
Kuori punajuuret ja porkkana ennen raastamista. Kuullota suikaloitu sipuli voissa kattilassa. Lisää punajuuret ja porkkana ja porisuta kolme minuuttia. Lisää liemi ja laakerinlehdet. Anna kiehua kannen alla 20 minuutia. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Valmista tahna sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoile tahna keiton kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti