Pyhäinpäivän
alla paikallisesta ruokakaupasta sai kurpitsaa jos jonkinmoista. Aina
ei jaksa kuitenkaan kurpitsakeittoa särpiä, joten... Tein
ensimmäisen kerran paahdettua kurpitsasalaattia uudesta
tuttavuudesta, hokkaidokurpitsasta. Myskikurpitsaan verrattuna
hokkaidokurpitsa ei ole niin makea. Maukkaita ovat molemmat
paahdettuina ja maustettuina hyvin. Kuvan salaatissa olen käyttänyt
myskikurpitsaa.
Salaatin
ohjeen huomasin viimeisimmästä Pirkka-lehdestä. Reseptissä olevan
fetan voi helposti korvata chevrellä, jos se maistuu paremmin.
Varmasti toimii kurpitsan kera. Tämän salaatin erinomainen puoli on
se, että salaatissa on
maisteltavissa kaikki perusmaut. Eipähän jää makusilmuilta mikään
maku nauttimatta.
Paahdettu kurpitsasalaatti
noin 700 g myskikurpitsaa, hokkaidokurpitsaa
tms.
1 punainen chilipalko
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
250 g kurkkua kuutioina
70 g punasipulia hienonnettuna
1 ps rucolaa
150 g fetajuustoa
(1/2 dl kurpitsansiemeniä)
balsamiviinietikkaa
Leikkaa kurpitsa veneiksi, poista
siemenet ja kuori. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili
ja kuorittu valkosipulinkynsi. Pyöräytä kurpitsat öljyssä.
Mausta chilillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Kaada
leivinpaperin päälle pellille. Paista +200 asteessa noin 30
minuuttia. Kääntele kurpitsoita kerran paistamisen aikana.
Levitä rucola, kuutioitu kurkku ja
hienonnettu sipuli laakealle vadille. Nostele haalea kurpitsaseos
salaatille ja annostele pinnalle juustoa. Paahda kurpitsansiemenet
kevyesti kuivalla pannulla ja ripottele salaatin pintaan.
Kastikkeeksi lorauta salaatin päälle balsamiviinietikkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti