Mieheni on tehokuurilla (tarkoittaa siis pelkkää kaalia ja lihaa), joten saan
syödä mitä mieli tekee – kukkakaaliakin. Nämä huoneenlämpöisinä
tarjottavat mezepöytään sopivat paprikat löysin Yotam Ottolenghin
nettisivuilta. Nappasin nimen muistiin, kun Glorian Ruoka ja viini
-lehden toimittaja kehui kovasti herran reseptikirjoja, myös
viimeisintä The Cookbookia.
Tuumasin aluksi, etten ryhdy reseptin
kehotuksesta huolimatta paprikoita kuorimaan. Nooh, uunista tullessaan kuoret
suorastaan irtosivat itsestään, joten isosta vaivasta ei ole kyse.
Vihreän chilin korvasin muutamalla siivulla säilöttyä jalopenoa.
Täytetyt suippopaprikat (3 kpl)
3 suippopaprikaa
100 g ricottaa
75 g mascarponea tai täysrasvaista tuorejuustoa
20 g pinjansiemeniä paahdettuina
10 g oreganoa
½ rkl raastettua sitruunankuorta
100 g ricottaa
75 g mascarponea tai täysrasvaista tuorejuustoa
20 g pinjansiemeniä paahdettuina
10 g oreganoa
½ rkl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruuramehua
suolaa
mustapippuria
Päälle
oliiviöljyä
½ rkl balsamiviinietikkaa
½ vihreä chili, ohueksi viipaloituna
½ rkl balsamiviinietikkaa
½ vihreä chili, ohueksi viipaloituna
Leikkaa suippopaprikoihin viilto
kannasta kärkeen asti. Paista paprikoita +175 asteessa noin puoli
tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä. Tee sillä välin täyte. Sekoita
kaikki ainekset sekaisin ja maista.
Anna paprikoiden jäähtyä hieman.
Irrota pikkulusikalla siemenkota ja kanta. Poista myös paprikoiden
kuori. Laita jokaisen paprikan sisään muutama reilu lusikallinen
täytettä ja purista paprikan sivuja vähän kokoon, jotta täyte
pysyy sisällä. Lorauta päälle vielä balsamiviinietikkaa ja hyvää
oliiviöljyä sekä vihreää chiliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti