Punakaali ja juuriselleri ovat aivan
liian harvoin käytössä keittiössä. Viimeistä edellisessä
Maku-lehdessä hyödynnettiin kuitenkin mukavasti molempia
syyscoleslawn muodossa. Tein kastiketta vähän reilummalla kädellä,
sillä alkuperäistä ohjetta noudattamalla salaatista olisi tullut
melko kuivakkaa. Coleslawn kannattaa antaa maustua yön yli
jääkaapissa. Kuvassa olevassa satsissa olen käyttänyt sekä ryynidijonia että tavallista.
Syyscoleslaw
500 g punakaalia
100 g juuriselleriä
2 porkkanaa
1 kotimainen omena
1 pkt pekonia suikaloituna
1 dl siemensekoitusta
Kastike
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl majoneesia
sitruunamehua maun mukaan
2 rkl dijoninsinappia
mustapippuria
suolaa
Paista pekoni rapeaksi ja valuta
talouspaperin päällä. Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi
suikaleiksi. Mandoliini on tässä erinomainen väline. Leikkaa
selleri tikuiksi ja porkkana ohuiksi lastuiksi. Viipaloi omena.
Yhdistä kasvikset ja pekoni. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada
salaatin joukkoon. Lisää paahdetut siemenet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti