Illan tullen odotellessani iltavuorolaista kotiin väsäsin pikapikaa possun grillipihvien kylkeen Jamie Oliverin Jamie's America-kirjasta parsakaalisalaatin. Aika näpsäkkä ja melko terveellinen kesäruoka.
Parsakaalisalaatti Jamien tyyliin
(neljälle)
2 parsakaalin päätä
6 viipaletta kunnon pekonia
viipaloituna
3 hyvin punakkaa ja makeaa tomaattia
1 pieni puntti ruohosipulia silputtuna
Kastike
½ valkosipulinkynsi kuorittuna ja
raastettuna
2 tl Dijonin sinappia
6 rkl hyvää neitsytoliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Irrota parsakaalin kukinnot pienellä
veitsellä. Kukintojen täytyy olla mahdollisimman pieneksi
eroteltuna. Katkaise myös varresta puinen pää pois, halkaise se
kahtia ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Keitä parsakaalia suolalla
maustetussa, kiehuvassa vedessä kaksi minuuttia. Siivilöi vesi pois
ja levittele parsakaali puhtaalle keittiöpyyhkeelle, jotta kaikki
kosteus haihtuu. Paista pekoni rapsakaksi. Halkaise tomaatit, poista
siemenet ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Nosta parsakaali, pekoni,
tomaatit ja hienonnettu ruohosipuli kulhoon.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset
keskenään ja kaada se salaattiainesten päälle. Sekoita
huolellisesti ja tarkista maku. Sekaan voi lisätä myös fetaa tai
tuoretta, silputtua chiliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti