perjantai 11. heinäkuuta 2014

Parsakaalisalaatti

Kuumalla kelillä ei tee mieli syödä, mutta eilen helle helpotti sen verran, että ruoka taas maistuu. Tosin töistä tullessani ateriani koostui kylmäsavulohen viipaleista ja maustamattomasta tuorejuustosta – suoraan paketista.

Illan tullen odotellessani iltavuorolaista kotiin väsäsin pikapikaa possun grillipihvien kylkeen Jamie Oliverin Jamie's America-kirjasta parsakaalisalaatin. Aika näpsäkkä ja melko terveellinen kesäruoka.



Parsakaalisalaatti Jamien tyyliin (neljälle)

2 parsakaalin päätä
6 viipaletta kunnon pekonia viipaloituna
3 hyvin punakkaa ja makeaa tomaattia
1 pieni puntti ruohosipulia silputtuna

Kastike
½ valkosipulinkynsi kuorittuna ja raastettuna
2 tl Dijonin sinappia
6 rkl hyvää neitsytoliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Irrota parsakaalin kukinnot pienellä veitsellä. Kukintojen täytyy olla mahdollisimman pieneksi eroteltuna. Katkaise myös varresta puinen pää pois, halkaise se kahtia ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Keitä parsakaalia suolalla maustetussa, kiehuvassa vedessä kaksi minuuttia. Siivilöi vesi pois ja levittele parsakaali puhtaalle keittiöpyyhkeelle, jotta kaikki kosteus haihtuu. Paista pekoni rapsakaksi. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Nosta parsakaali, pekoni, tomaatit ja hienonnettu ruohosipuli kulhoon.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja kaada se salaattiainesten päälle. Sekoita huolellisesti ja tarkista maku. Sekaan voi lisätä myös fetaa tai tuoretta, silputtua chiliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti