Kun
helteet senkun jatkuvat, ei keittiössä pysty kerta kaikkiaan
hääräämään kovin kauaa. Olen pyrkinyt välttämään viimeiset
kaksi kolme viikkoa ruokia, jotka tarvitsevat uunissa kypsennystä.
Salaatit ja keitot ovat siis maistuneet.
Varsinaiseksi
namiksi osoittautui Glorian ruoka ja viini -lehdestä testiin
ottamani särkiwaldorf. Savusärkeä kun ei voi vastustaa. Se on
käsittämättömän maukas tuote ja taatusti kotimainen. Tosin
näppärä ja viitseliäs kokki voi onkia särkensä itse ja savustaa
saaliinsa vaikkapa savustuspussissa grillissä. Pääsin
waldorfinsalaattia valmistaessani myös testaamaan nyt hankkimaani
mandoliinileikkuria. Johan tuli nättiä suikaletta juuriselleristä
ja ompoista!
Särkiwaldorf
1
hapan omena (Granny Smith tai Valkea Kuulas)
1
pieni juuriselleri
(1
dl saksanpähkinöitä)
2
sipulinvartta
1
varsisellerinvarsi
1
tlk savusärkeä (noin 150 g)
suolaa
Kastike
½
dl kuohukermaa
½
dl majoneesia
½
sitruunan mehu
Kuori
omena ja juuriselleri ja suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna
sipulinvarret ja varsiselleri. Rouhi pähkinät. Laita ainekset
kulhoon. Tee kastike. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon majoneesi ja
sitruunan mehu. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita kunnolla.
Lisää särkipalat kulhoon. Mausta suolalla ja anna maustua kylmässä
noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti