lauantai 2. elokuuta 2014

Särkiwaldorf

Kun helteet senkun jatkuvat, ei keittiössä pysty kerta kaikkiaan hääräämään kovin kauaa. Olen pyrkinyt välttämään viimeiset kaksi kolme viikkoa ruokia, jotka tarvitsevat uunissa kypsennystä. Salaatit ja keitot ovat siis maistuneet.

Varsinaiseksi namiksi osoittautui Glorian ruoka ja viini -lehdestä testiin ottamani särkiwaldorf. Savusärkeä kun ei voi vastustaa. Se on käsittämättömän maukas tuote ja taatusti kotimainen. Tosin näppärä ja viitseliäs kokki voi onkia särkensä itse ja savustaa saaliinsa vaikkapa savustuspussissa grillissä. Pääsin waldorfinsalaattia valmistaessani myös testaamaan nyt hankkimaani mandoliinileikkuria. Johan tuli nättiä suikaletta juuriselleristä ja ompoista!


Särkiwaldorf

1 hapan omena (Granny Smith tai Valkea Kuulas)
1 pieni juuriselleri
(1 dl saksanpähkinöitä)
2 sipulinvartta
1 varsisellerinvarsi
1 tlk savusärkeä (noin 150 g)
suolaa

Kastike
½ dl kuohukermaa
½ dl majoneesia
½ sitruunan mehu

Kuori omena ja juuriselleri ja suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulinvarret ja varsiselleri. Rouhi pähkinät. Laita ainekset kulhoon. Tee kastike. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon majoneesi ja sitruunan mehu. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita kunnolla. Lisää särkipalat kulhoon. Mausta suolalla ja anna maustua kylmässä noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti