On
vähän liian lämmin minun makuuni. Tämä muutamasta raaka-aineesta
koottu jälkiruoka ei hikoiluta ketään keittiössä ja sopii
erinomaisesti tulisen, kuten viikonlopulla jakamani chilin, jälkeen nautittavaksi.
Lisäksi se valmistuu hetkessä, eikä vaadi kummoisia keittotaitoja.
Basilika saattaa vaikuttaa hieman oudolta, mutta usko minua, se sopii
yllättävän hyvin kylmän jogurtin kanssa.
Jäähdytetty
jogurtti sitruunalla ja basilikalla
1–2
tl raastettua sitruunankuorta
ripaus
oikeaa vaniljaa joko tangosta raaputettuna tai purkista
200
g turkkilaista jogurttia
Tarjoiluun
basilikaa
sitruunalikööriä,
kuten Limoncelloa, EI Triple Seciä
Sekoita jogurtti, sitruunankuori ja vanilja keskenään pakastuksen kestävässä astiassa. Tarkista maku ja nosta pakastimeen kohmettumaan. Kun jogurtti on kohmeista, muttei juoksevaa, eikä jäätynyttä, se on valmista tarjottavaksi. Annostele tarjoiluastioihin. Tarjoile basilikan lehdillä ja lorauksella sitruunalikööriä.
Tätä täytyy kyllä kokeilla vielä kesän aikana!
VastaaPoistaHei! On kokeilemisen arvoinen. Vielä jos jaksaa nähdä pikkuisen vaivaa ja välillä sekoitella jugurttimassaa kohmettumisen aikana, niin hileitä tulee vähemmän.
Poista