tiistai 8. heinäkuuta 2014

Maailman helpoin jälkiruoka

On vähän liian lämmin minun makuuni. Tämä muutamasta raaka-aineesta koottu jälkiruoka ei hikoiluta ketään keittiössä ja sopii erinomaisesti tulisen, kuten viikonlopulla jakamani chilin, jälkeen nautittavaksi. Lisäksi se valmistuu hetkessä, eikä vaadi kummoisia keittotaitoja. Basilika saattaa vaikuttaa hieman oudolta, mutta usko minua, se sopii yllättävän hyvin kylmän jogurtin kanssa.


Jäähdytetty jogurtti sitruunalla ja basilikalla

1–2 tl raastettua sitruunankuorta
ripaus oikeaa vaniljaa joko tangosta raaputettuna tai purkista
200 g turkkilaista jogurttia

Tarjoiluun
basilikaa
sitruunalikööriä, kuten Limoncelloa, EI Triple Seciä

Sekoita jogurtti, sitruunankuori ja vanilja keskenään pakastuksen kestävässä astiassa. Tarkista maku ja nosta pakastimeen kohmettumaan. Kun jogurtti on kohmeista, muttei juoksevaa, eikä jäätynyttä, se on valmista tarjottavaksi. Annostele tarjoiluastioihin. Tarjoile basilikan lehdillä ja lorauksella sitruunalikööriä.

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kyllä kokeilla vielä kesän aikana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! On kokeilemisen arvoinen. Vielä jos jaksaa nähdä pikkuisen vaivaa ja välillä sekoitella jugurttimassaa kohmettumisen aikana, niin hileitä tulee vähemmän.

      Poista