Odotellessani mandoliinileikkurin hankintaa
(joka on ollut hankintalistalla jo viime syyskuusta asti) on vain
tyydyttävä lohkomaan fenkoli. Pian aloittaa myös tämän aniksen,
jopa lakritsaisen makuisen kasviksen satokausi. Sitä myöten
hintakin hilautuu hieman alas. Fenkoli taipuu yllättävän moneksi
kypsennettynä tai ilman. Juhannuksena söimme fenkolimme
grillattuna, mukaillen Me-lehden reseptiä.
Grillattu fenkolisalaatti (kahdelle)
2 pientä fenkolia
2 rkl öljyä
Kastike:
0,2 dl öljyä
1 pienen sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
½ punasipuli pieninä kuutioina
½ dl tuoreyrttisilppua (basilikaa,
rakuunaa, persiljaa)
Leikkaa huuhtaistut fenkolit lohkoiksi
ja sivele öljy lohkojen päälle. Kypsennä fenkolilohkoja grillaten
tai parilassa miedossa lämmössä kunnes pinnat on ruskearaidalliset
ja fenkolilohkot ovat hiukan pehmenneet.
Sekoita kastikkeen aineet ja anna sen
maustua fenkolilohkojen kypsymisen ajan.
Nosta kuumat fenkolilohkot
salaattiastiaan ja valuta kastike päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti