tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sillä välin mandoliinia odotellessa

Odotellessani mandoliinileikkurin hankintaa (joka on ollut hankintalistalla jo viime syyskuusta asti) on vain tyydyttävä lohkomaan fenkoli. Pian aloittaa myös tämän aniksen, jopa lakritsaisen makuisen kasviksen satokausi. Sitä myöten hintakin hilautuu hieman alas. Fenkoli taipuu yllättävän moneksi kypsennettynä tai ilman. Juhannuksena söimme fenkolimme grillattuna, mukaillen Me-lehden reseptiä.


Grillattu fenkolisalaatti (kahdelle)

2 pientä fenkolia
2 rkl öljyä

Kastike:
0,2 dl öljyä
1 pienen sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
½ punasipuli pieninä kuutioina
½ dl tuoreyrttisilppua (basilikaa, rakuunaa, persiljaa)

Leikkaa huuhtaistut fenkolit lohkoiksi ja sivele öljy lohkojen päälle. Kypsennä fenkolilohkoja grillaten tai parilassa miedossa lämmössä kunnes pinnat on ruskearaidalliset ja fenkolilohkot ovat hiukan pehmenneet.
Sekoita kastikkeen aineet ja anna sen maustua fenkolilohkojen kypsymisen ajan.
Nosta kuumat fenkolilohkot salaattiastiaan ja valuta kastike päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti