On niin kiirettä pitänyt
muuton jälkimainingeissa ja uudessa työpaikassa, etten ole ehtinyt
juuri ruokaa miettiä. Ruokalistallamme ovat vierailleet nyt viikosta
toiseen vanhat tutut pippurinen porkkanakeitto ja
tomaatti-papu-fetasalaatti. Tietysti välillä on pitänyt
grillatakin, kun pitkästä aikaa voi käristellä syötävänsä
perinteisellä hiiligrillillä.
Pitkän viikonlopun ansiosta
on vähän enemmän virtaa ja aikaa miettiä syömisiään. Tätä
Gordon Ramsayn kolmen juuston valekohokasta olen tehnyt useampaan
otteeseen. Kuulun niihin ihmisiin, joka veisi autiolle saarelle
syötäväkseen juustoja (valkosipulin ja kidneypapujen lisäksi),
joten juustokohokas maistuu minulle paremmin kuin hyvin. Voin myös
luvata, että nälkä lähtee, eikä ihan heti vieraile uudestaan.
Kolmen juuston valekohokas
(kahdelle)
nokare voita
20 g vehnäjauhoja TAI kookosjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1,5 dl täysmaitoa
suolaa ja mustapippuria
100 g raejuustoa
175 g edamia, port salu'ta TAI
mietoa cheddaria
40 g kermajuustoa
Kumppaniksi
kevyttä vihreää salaattia
tomaatilla ja vinegretillä höystettynä
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Voitele pienehkö uunivuoka voilla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe
toisiinsa. Lisää sekaan vatkatut kananmunat, maito ja mausteet.
Raasta kovat juustot. Lisää ne ja raejuusto maito-munaseokseen.
Sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan ja paista 35–40 minuuttia, kunnes
kohokas on kiinteytynyt ja kullanruskea. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti