perjantai 30. toukokuuta 2014

Kolmen juuston (vale)kohokas

On niin kiirettä pitänyt muuton jälkimainingeissa ja uudessa työpaikassa, etten ole ehtinyt juuri ruokaa miettiä. Ruokalistallamme ovat vierailleet nyt viikosta toiseen vanhat tutut pippurinen porkkanakeitto ja tomaatti-papu-fetasalaatti. Tietysti välillä on pitänyt grillatakin, kun pitkästä aikaa voi käristellä syötävänsä perinteisellä hiiligrillillä.

Pitkän viikonlopun ansiosta on vähän enemmän virtaa ja aikaa miettiä syömisiään. Tätä Gordon Ramsayn kolmen juuston valekohokasta olen tehnyt useampaan otteeseen. Kuulun niihin ihmisiin, joka veisi autiolle saarelle syötäväkseen juustoja (valkosipulin ja kidneypapujen lisäksi), joten juustokohokas maistuu minulle paremmin kuin hyvin. Voin myös luvata, että nälkä lähtee, eikä ihan heti vieraile uudestaan.


Kolmen juuston valekohokas (kahdelle)

nokare voita
20 g vehnäjauhoja TAI kookosjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1,5 dl täysmaitoa
suolaa ja mustapippuria
100 g raejuustoa
175 g edamia, port salu'ta TAI mietoa cheddaria
40 g kermajuustoa

Kumppaniksi
kevyttä vihreää salaattia tomaatilla ja vinegretillä höystettynä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele pienehkö uunivuoka voilla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisiinsa. Lisää sekaan vatkatut kananmunat, maito ja mausteet. Raasta kovat juustot. Lisää ne ja raejuusto maito-munaseokseen. Sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan ja paista 35–40 minuuttia, kunnes kohokas on kiinteytynyt ja kullanruskea. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti