Huh hu! Mitä muutakaan voi sanoa
kalareseptistä, jonka neljän hengen annokseen tulee peräti
neljästä viiteen habaneroa. Kielen makuhermot täytyvät olla
melkoisen treenatut chilille ja sen sisältämälle kapsaisiinille, jos
ohjetta pysyy noudattamaan kirjaimellisesti. Itse olen käyttänyt
muutaman pienen kuivatun siivun habaneroa ja tulisuutta on ollut
minun makuuni juuri sopivan tuntuvasti. Siipalla on sen verta kovempi
suu, että hän kestäisi tulisempaakin kalajampsaa.
Kalajampsa on kiitollinen kalaruoka
valmistaa, koska mauttomaan seitiin saa tällä tavoin kovastikin
puhtia. Pataan voi nakata melkein mitä tahansa kalaa ja äyriäisiä,
paitsi kirjolohta ja silakkaa. Ohje on Michael Harwoodin kirjasta
Pirullisen kuuma chilikirja.
Tulinen kalajambalaya (neljälle)
kasviöljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 iso sipuli silputtuna
4–5 Habaneroa tai Scotch Bonnet -chiliä
siemenet poistettuna ja silputtuna
2 sellerinvartta silputtuna
1 vihreä paprika palasina
1 punainen paprika palasina
2 rkl tomaattipyreetä
2½ dl kalalientä
400 g tomaattimurskaa
1 tl worcestershiren kastiketta
1 tl meiramia
1 tl oreganoa
suolaa ja mustapippuria
300 g kalaa suupaloina
100 g katkarapuja
Kuumenna öljy isossa kattilassa.
Kuullota sipuleita, chiliä ja selleriä viitisen minuuttia. Lisää
paprikat ja paista vielä kolme minuuttia. Lisää tomaattipyree,
tomaattimurska, kalaliemi ja mausteet. Keitä 20 minuuttia
hiljakseen. Lisää kala ja äyriäiset. Kuumenna kiehuvaksi ja
tarkista maku. Tarjoa salaatin ja vaikkapa riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti