lauantai 15. joulukuuta 2012

Tulinen kalajambalaya

Huh hu! Mitä muutakaan voi sanoa kalareseptistä, jonka neljän hengen annokseen tulee peräti neljästä viiteen habaneroa. Kielen makuhermot täytyvät olla melkoisen treenatut chilille ja sen sisältämälle kapsaisiinille, jos ohjetta pysyy noudattamaan kirjaimellisesti. Itse olen käyttänyt muutaman pienen kuivatun siivun habaneroa ja tulisuutta on ollut minun makuuni juuri sopivan tuntuvasti. Siipalla on sen verta kovempi suu, että hän kestäisi tulisempaakin kalajampsaa.

Kalajampsa on kiitollinen kalaruoka valmistaa, koska mauttomaan seitiin saa tällä tavoin kovastikin puhtia. Pataan voi nakata melkein mitä tahansa kalaa ja äyriäisiä, paitsi kirjolohta ja silakkaa. Ohje on Michael Harwoodin kirjasta Pirullisen kuuma chilikirja.


Tulinen kalajambalaya (neljälle)

kasviöljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 iso sipuli silputtuna
4–5 Habaneroa tai Scotch Bonnet -chiliä siemenet poistettuna ja silputtuna
2 sellerinvartta silputtuna
1 vihreä paprika palasina
1 punainen paprika palasina
2 rkl tomaattipyreetä
2½ dl kalalientä
400 g tomaattimurskaa
1 tl worcestershiren kastiketta
1 tl meiramia
1 tl oreganoa
suolaa ja mustapippuria
300 g kalaa suupaloina
100 g katkarapuja

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipuleita, chiliä ja selleriä viitisen minuuttia. Lisää paprikat ja paista vielä kolme minuuttia. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska, kalaliemi ja mausteet. Keitä 20 minuuttia hiljakseen. Lisää kala ja äyriäiset. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Tarjoa salaatin ja vaikkapa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti