lauantai 21. huhtikuuta 2018

Pomelo-fetasalaatti

Pääsiäisen aikaan söimmä karitsan paahtopaistin kera pomelosalaattia. Pomelo oli minulle uusi(!) tuttavuus. Vähän niin kuin greippi, muttei niin hapokas ja kirpeä. Kelpo kaveri salaattiin. Ohjeen löysin Etiketti-lehdestä, ja muokkasin sitä vähän hävikkiä vähentävään suuntaan. Lampaan ja karitsankin joskus vähän tunkkaisen maun sitrukset taittavat kivasti.

 Pomelo-fetasalaatti

1 pomelo
1 (veri)appelsiini
300 g fetaa palana
1 granaattiomenan siemenet
4 rkl paahdettuja pähkinöitä tai manteleita
1 dl minttua

Kastike
½ pieni punasipuli
2 rkl sitruunamehua
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl raastettua appelsiininkuorta
4 rkl oliiviöljyä

Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se maustumaan sitruunamehuun noin 
viideksi minuutiksi. Lisää suola, mustapippuri, hunaja, appelsiininkuori ja öljy.
Leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi. Laita ne tarjoiluvadille. Murustele päälle feta. Valuta päälle kastiketta. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet ja pähkinät. Viimeistele silputulla mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti