sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Cheddarfondant

Miten voikaan olla näin helppo herkku: kolme raaka-ainetta plus mausteet ja uuniin viideksi minuutiksi. Joudun jakamaan tämän reseptin grammamääräisenä, sillä se on Arla Pro -lehdestä. Töiden puolesta kun tuli viimeinkin päästyä taannoisille Gastro-messuille Pasilassa, josta kyseinen julkaisu matkasi Keski-Pohjanmaalle.

Alkuperäisessä tarjoiluehdotuksessa juuston rakastajan fondant tarjoillaan hummerin ja savupaprika-ranskankermavaahdon kanssa. Meillä se syötiin savulohen kanssa. Huvittavinta tässä ehkä on se, etten ole koskaan tehnyt klassista suklaafondantia. Olen ajatellut sen kuitenkin kypsyvän liikaa. Mutta ehkä se tästä – cheddarfondant nimittäin oli keskeltä vielä juoksevaa.


Cheddarfondant

75 g cheddar-raastetta
75 g kananmunan keltuaisia
38 g normaalisuolaista voita
ripaus suolaa ja mustaapippuria

Aja juustoraaste ja keltuaiset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista. Mausta ja annostele voideltuihin muotteihin. Paista +250 asteisessa uunissa keskitasolla noin viisi minuuttia. Kumoa lautaselle ja tarjoa välittömästi.

1 kommentti: