Miten voikaan olla näin helppo herkku:
kolme raaka-ainetta plus mausteet ja uuniin viideksi minuutiksi.
Joudun jakamaan tämän reseptin grammamääräisenä, sillä se on
Arla Pro -lehdestä. Töiden puolesta kun tuli viimeinkin päästyä
taannoisille Gastro-messuille Pasilassa, josta kyseinen julkaisu
matkasi Keski-Pohjanmaalle.
Alkuperäisessä tarjoiluehdotuksessa
juuston rakastajan fondant tarjoillaan hummerin ja
savupaprika-ranskankermavaahdon kanssa. Meillä se syötiin savulohen
kanssa. Huvittavinta tässä ehkä on se, etten ole koskaan tehnyt
klassista suklaafondantia. Olen ajatellut sen kuitenkin kypsyvän
liikaa. Mutta ehkä se tästä – cheddarfondant nimittäin oli
keskeltä vielä juoksevaa.
Cheddarfondant
75 g cheddar-raastetta
75 g kananmunan keltuaisia
38 g normaalisuolaista voita
ripaus suolaa ja mustaapippuria
Aja juustoraaste ja keltuaiset
monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää
huoneenlämpöinen voi ja jatka sekoittamista, kunnes seos on
tasaista. Mausta ja annostele voideltuihin muotteihin. Paista +250
asteisessa uunissa keskitasolla noin viisi minuuttia. Kumoa
lautaselle ja tarjoa välittömästi.
Kuulostaa tosi hyvältä, jos vain joskus jaksais värkätä.
VastaaPoista