Viime kesän raparperisato jäi
hyödyntämättä kokonaan. Nyt varsin verkkaan kasvavasta pensaasta
on tullut leipastua fudgepiirakkaa ja pilkottua varsia niin makeean
kuin suolaiseenkin salaattiin. Raparperisalsaa tein viime
viikonloppuna loimulohen seuralaiseksi. Resepti syntyi ihan omasta
päästä. Lopputulos maistui mukavan rapsakalta ja kirpsakalta.
n. 200 g rapaperia kuorituna ja
pilkottuna
n. 150 g kurkkua siemenet poistettuna
ja pilkottuna
150 g fetajuustoa öljyssä (Apetina
savustettu chilifeta sopii tähän mainiosti)
mustapippuria
suolaa
(tuoretta korianteria)
Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin.
Lisää tarvittaessa öljyä, mikäli fetan mukana tullut ei riitä.
Anna maustua huoneenlämmössä tunnin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti