maanantai 3. heinäkuuta 2017

Raparperisalsaa vapaalla kädellä

Viime kesän raparperisato jäi hyödyntämättä kokonaan. Nyt varsin verkkaan kasvavasta pensaasta on tullut leipastua fudgepiirakkaa ja pilkottua varsia niin makeean kuin suolaiseenkin salaattiin. Raparperisalsaa tein viime viikonloppuna loimulohen seuralaiseksi. Resepti syntyi ihan omasta päästä. Lopputulos maistui mukavan rapsakalta ja kirpsakalta.

Raparperisalsa

n. 200 g rapaperia kuorituna ja pilkottuna
n. 150 g kurkkua siemenet poistettuna ja pilkottuna
150 g fetajuustoa öljyssä (Apetina savustettu chilifeta sopii tähän mainiosti)
mustapippuria
suolaa
(tuoretta korianteria)

Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa öljyä, mikäli fetan mukana tullut ei riitä. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti