Tämän fenkolireseptin otin talteen Ruoka.fi -sivutolta. Jätin pois alkuperäisessä ohjeessa olleen lehtikaalin ja pähkinöiden paahtamisen, joten tässä minun nopsampi näkemykseni salaatista. Maistuu hyvin kalan kanssa.
Fenkoli-juustosalaatti
1 iso tai 2 pientä fenkolia
50 g pähkinöitä ja/tai manteleita
100 g mustaleima emmental- tai gruyère-juustoa
Kastike
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl ranskalaista sinappia
2 tl juoksevaa hunajaa
4 rkl maapähkinä- tai oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Sekoita kastikeainekset. Halkaise fenkolit ja poista kova kanta. Silppua hapsumaiset lehdet ja käytä niitä salaatin koristeena. Leikkaa puolitetut fenkolit varsineen mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Sekoita pari lusikallista kastiketta fenkolisuikaleiden joukkoon ja anna maustua jonkin aikaa. Laita salaatti tarjoiluvadille. Lisää päälle juustokuutiot, fenkolin lehdet sekä pähkinät ja mantelit. Tarjoa kastike erikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti