sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Fenkolisalaatti

Pitkästä aikaa ehdin jotain kokkauksiani jakaamaan, sillä pari viikkoa vierähti ulkomailla reissatessa. Nyt alkaa todellinen talven odotus kiireisine työkuvioineen ja seuraavasta matkasta muualle haaveilu. Joulua meidän kahden hengen talous ei kovin kummoisesti odota, koska kolmivuorotyöläinen käy silloin töissä kun muut juhlivat. Näin on ollut meillä jo yli kymmenen vuotta.

Tämän fenkolireseptin otin talteen Ruoka.fi -sivutolta. Jätin pois alkuperäisessä ohjeessa olleen lehtikaalin ja pähkinöiden paahtamisen, joten tässä minun nopsampi näkemykseni salaatista. Maistuu hyvin kalan kanssa.


Fenkoli-juustosalaatti

1 iso tai 2 pientä fenkolia
50 g pähkinöitä ja/tai manteleita
100 g mustaleima emmental- tai gruyère-juustoa

Kastike
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl ranskalaista sinappia
2 tl juoksevaa hunajaa
4 rkl maapähkinä- tai oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Sekoita kastikeainekset. Halkaise fenkolit ja poista kova kanta. Silppua hapsumaiset lehdet ja käytä niitä salaatin koristeena. Leikkaa puolitetut fenkolit varsineen mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Sekoita pari lusikallista kastiketta fenkolisuikaleiden joukkoon ja anna maustua jonkin aikaa. Laita salaatti tarjoiluvadille. Lisää päälle juustokuutiot, fenkolin lehdet sekä pähkinät ja mantelit. Tarjoa kastike erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti