Syksy on tullut – valitettavasti.
Eikä sitä kesää oikeastaan koskaan tullutkaan. Punaherukoita
kyllä tuli ikivanhaan tonttimme perällä yksin elelevään puskaan.
Olen kesästä asti ollut aivan innoissani itsetehdystä marengista.
Brita-kakku oli täysin vieras kakkarainen minulle, olin kuullut vain nimen. Tätä gluteenitonta punaherukka-Britaa on tehty jo
muutamaan otteeseen viikonloppujen kunniaksi. Hapan ja kirpeä
punaherukka taittaa kivasti muuten niin makeaa marenkia ja pohjaa.
Punaherukka Brita
Pohja
3 keltuaista
1 kananmuna
100 g sulaa voita
1 dl sokeria
2 dl perunajauhoa
2 dl mantelijauhetta
Marenki
3 valkuaista
1 ½ dl tomusokeria
Täyte
1 ½ dl kermaa
200 g maitorahkaa
punaherukoita
1 rkl vaniljasokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa
joukkoon keltuaiset ja yksi kokonainen kananmuna yksi kerrallaan.
Lisää perunajauho ja mantelijauhe. Sekoita huolellisesti. Levitä
taikina leivinpaperille uunipellille. Ei haittaa vaikkei taikina
levene pellin levyiseksi. Tärkeintä on, että levy on suorakaiteen
tai neliön muotoinen.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos muodostaa piikkejä
ja on kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa
25–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna
jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta
vaniljasokerilla. Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen
puolikas kakkulautaselle. Levitä päälle kermavaahto ja
punaherukat. Nosta toinen kakkulevy päälle.
Mä oon joskus tehny tätä persikoista, mutta tuoreet viinimarjat...nam! Ihanan pirteän näkönenkin!
VastaaPoistaEi tarvitse olla edes tuoreita. Pakastimen kauttakin käyvät. Maku on joka tapauksessa ihanan kirpeä.
VastaaPoista