keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Punaherukkainen Brita

Syksy on tullut – valitettavasti. Eikä sitä kesää oikeastaan koskaan tullutkaan. Punaherukoita kyllä tuli ikivanhaan tonttimme perällä yksin elelevään puskaan.

Olen kesästä asti ollut aivan innoissani itsetehdystä marengista. Brita-kakku oli täysin vieras kakkarainen minulle, olin kuullut vain nimen. Tätä gluteenitonta punaherukka-Britaa on tehty jo muutamaan otteeseen viikonloppujen kunniaksi. Hapan ja kirpeä punaherukka taittaa kivasti muuten niin makeaa marenkia ja pohjaa.

 
Punaherukka Brita

Pohja
3 keltuaista
1 kananmuna
100 g sulaa voita
1 dl sokeria
2 dl perunajauhoa
2 dl mantelijauhetta

Marenki
3 valkuaista
1 ½ dl tomusokeria

Täyte
1 ½ dl kermaa
200 g maitorahkaa
punaherukoita
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja yksi kokonainen kananmuna yksi kerrallaan. Lisää perunajauho ja mantelijauhe. Sekoita huolellisesti. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Ei haittaa vaikkei taikina levene pellin levyiseksi. Tärkeintä on, että levy on suorakaiteen tai neliön muotoinen.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos muodostaa piikkejä ja on kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas kakkulautaselle. Levitä päälle kermavaahto ja punaherukat. Nosta toinen kakkulevy päälle.

2 kommenttia:

  1. Mä oon joskus tehny tätä persikoista, mutta tuoreet viinimarjat...nam! Ihanan pirteän näkönenkin!

    VastaaPoista
  2. Ei tarvitse olla edes tuoreita. Pakastimen kauttakin käyvät. Maku on joka tapauksessa ihanan kirpeä.

    VastaaPoista