Ei voi kyllä epäonnistua
ruoanlaitossa, jos siihen varaa kermaa, valkosipulia ja voita. Eipä
ole koskaan aikaisemmin tullut mieleen, että maustaisi pastan
kermaisella valkosipulipyreellä. Tosin lihan kanssa
valkosipulitahnaa on tullut tarjottua ja olihan sekin hyvää.
Tämä resepti on Natalia Tolmatsovan
ja Alisa Wilskan kirjasta Halparuokakirja. Kirjan etulehdellä
luvataan, ettei se sisällä ”minkään sortin sesonkiajattelua,
eikä yhtään avokadoa”. Sikäli piristävä ajattelutapa, sillä
avokado alkaa tulla jo meikäläiselläkin korvista ulos. Kaikkineen
kirjassa on muutamia ihka piristäviä tapoja toteuttaa todella
yksinkertaisesti (ja halvalla) klassikoita.
P.S. Kuvan musta suikaro on
mustapapupastaa. Vilja kun on kesäloman jälkeen pannassa.
Valkosipulipasta
Valkosipulipyree
1 kokonainen valkosipuli
1 rkl voita
½ dl kermaa
suolaa
mustapippuria
loraus sitruunamehua
Lisäksi
200 g parsakaalin kukintoja
pastajuustoa
suolaa
Kuori valkosipulinkynnet. Sulata voi
pienessä kattilassa ja lisää kerma ja valkosipuli. Hauduta
hiljakseen noin 20–30 minuuttia, kunnes kynnet ovat pehmenneet
täysin. Surruuta seos pyreeksi sauvasekoittajalla ja mausta. Silppua
parsakaalin kukinnot pienehköiksi suupaloiksi ja paista pannulla
muutamia minuutteja. Lisää valkosipulipyree keitetyn pastan sekaan
ja sekoita hyvin. Lisää parsakaali ja juusto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti