sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Nuppendaali grillissä

On niin työllistänyt koti ja työmaa, ettei ole ollut oikein energiaa kirjoittaa tänne asti reseptikokeiluista. Grillauskausi avattiin meillä vasta jokunen viikko sitten, ja nyt todella hyvien kelien suosiessa Weber on  kuumennut useampana päivänä.

Olen muistikuvieni mukaan grillannut kukkakaalia viime kesänäkin, mutta se oli melko pliisu makukokemus. Mutta tänään oli sellainen resepti käsillä, että nam nam. Ohjeen pohjan otin aika vasta ilmestyneestä Sari ja Patrik Spåran Suuresta suomalaisesta grillikirjasta. Kirjan ohjeet ovat muuten sen verta simppeleitä, ettei tarvitse mikään Bjöckin Tomi olla.


Grillattu kukkakaali valkoisella BBQ-kastikkeella

1 kukkakaali kukinnoiksi paloiteltuna

Marinadi
2 rkl sitruunamehua
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl öljyä
suolaa

Kuivamausteseos
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl cayennepippuria
mustapippuria
suolaa

Valkoinen BBQ-kastike
2 dl täysrasvaista majoneesia
3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 valkosipulinkynsi raasteena
1 rkl worcestershire-kastiketta
savupaprikaa
suolaa
mustapippuria

Yhdistä ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa tunti. 

Sekoita marinadin ainekset muovipussissa ja lisää kukkakaalit. Purista pussista ylimääräinen ilma pois ja sulje se. Anna kukkakaalien marinoitua noin 2 tuntia. Sekoita kuivamarinadin ainekset. Yhdistä se kukkakaalin sekaan ja sekoita huolellisesti. Grillaa kuumassa grillissä noin 10 minuuttia. Kukkikset saavat jäädä napakoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti