maanantai 3. helmikuuta 2014

Paras pastakastike ikinä

Jamie Oliverin salami-fenkoli-tomaattikastike on paras pastakastike, jonka tiedän. Paljon kehuttua ja kohuttua avokadopastaa kun en ole vieläkään kokeillut.

Ennen vanhaan, kun halusin herkutella viikonlopun kunniaksi, tein aina tätä ruokaa. Nyttemmin kastiketta on tullut tehtyä todella harvoin, koska en syö enää pastaa. Sikäli ihme, kuinka helposti pääsin eroon pastan ja ruisleivän puputtamisesta, koska ne kuuluivat aikaisemmin minun top vitoseeni ruoka-aineista.

Hyvälaatuinen ja oikein keitetty pasta on vain olennainen osa tätä kastiketta, sitä ei käy kiistäminen. Mitkään tuorejuusto-kananmunaseokset tai kesäkurpitsasuikareet eivät tämän kastikkeen kanssa pastaa korvaa – valitettavasti.


Pastaa salamilla, fenkolilla ja tomaateilla (neljälle)

öljyä
150 g salamiviipaleita (mieluusti italialaisittain maustettuja)
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 tl fenkolinsiemeniä kevyesti murskattuna
1 fenkoli ohuina viipaleina
2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja
(1 kuivattu chili murskattuna)
suolaa
mustapippuria
400 g pastaa (tai korviketta)

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää salami- ja valkosipuliviipaleet. Lisää fenkolinsiemenet. Paista miedolla lämmöllä, kunnes rasva alkaa irrota salamista ja viipaleet ruskistua. Lisääs fenkolinviipaleet ja sekoita nostellen. Laita kansi päälle ja vähennä lämpöä. Anna paistua viisi minuuttia. Lisää tomaatit ja mausteet (sekä kuivattu chili). Hauduta 25 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Keitä sillä välin pasta. Sekoita kastike valutettuun pastaan. Halutessasi voit tarjota ruoan oliiviöljyssä paistettujen leivänmurujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti