sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Mustan Salaneuvoksen rapsakka härkätaistelu

Kirjoitin ystävänpäivänä oman menuni siipalle. Hän tosin oli iltavuorossa, joten toteutukseen menu pääsi vasta tänään. Lukiessaan mielikuvituksellisesti nimettyjä ruokalajeja mieheni totesi, ettei hän voi valita näistä mitään, kun ei ymmärrä mitä ne tarkoittavat. Enkä kyllä ihmettele: Tykkään nimetä ruokia mahdollisimman vaikeasti.

Tämän komeahkolta kalskahtavan ruokalajin taakse piiloutuvat Valion Musta Salaneuvos, kylmäsavuhärkäleikkeleet, vihersalaatti retiisillä ja puolukkavinegretti. Eli perinteinen ruokaisa salaatti. Ohje on ihan omasta päästä.

Jälkiruoaksi nautimme tiramisuvaahtoa, jonka reseptin postaan huomenna.


Mustan Salaneuvoksen rapsakka härkätaistelu (kahdelle)

salaattia maun mukaan (vihersalattisekoitus sopii oikein hyvin)
125 g retiisiä viipaloituna
100 g Mustaa Salaneuvos-juustoa kuutioina, kolmioina tai viipaleina
100 g kylmäsavuhärkää

Puolukkavinegretti
0,75 dl puolukoita
2 rkl siideri- tai omenaviinietikkaa
3–4 rkl hyvää neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Asettele salaatit laakealle vadille tai isolle, matalalle lautaselle. Lisää ohueksi viipaloitu retiisi. Paloittele juusto haluamallasi tavalla. Rullaa kylmäsavuhärkäviipaleet rulliksi. Asettele härkä ja juusto kauniisti salaatin päälle.
Valmista vinegretti murskaamalla puolukat puolihuolimattomasti. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Annostele salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti