perjantai 28. helmikuuta 2014

Fenkolisoppa

Keittolinjalla jatketaan. Aviosiippa jatkaakin vielä tiukkaa ruokalinjaansa, joten minä saan nauttia itsekseni herkuista, muun muassa kasvisruoista. Fenkolikeiton ohjeita on maailma pullollaan. Tämä on Jamie Oliverin käsialaa kirjasta Kätevä Jamie. Kyseisessä kirjassa on reseptien lisäksi hyviä vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen.

Soppa ei kovin houkuttelevalta kuvassa näytä, mutta kaurapuuromaisen ulkonäön ei kannata antaa hämätä. Fenkoli on itsessään niin aromikas kasvis, ettei se juuri kaipaa maustamista, edes suolaa. Fenkolikeiton väriin voi vaikuttaa siihen lisättävien papujen avulla. Itse käytin tällä kertaa Go Green papumixiä, jossa on rusehtavia borlottipapuja. Jamie käyttää cannellini-papuja. Jokahinen voi käyttää omaan suuhun sopivia papuja. Ne eivät keittoa pahenna.

Fenkolikeitto (kahdelle)

1 fenkoli
1 keltasipuli
1 pullea valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
0,5 l kasvis- tai kanalientä
150 g kypsennettyjä papuja
mustapippuria
suolaa
chilihiutaleita
loraus kuohukermaa koristeluun ja mausteeksi

Viipaloi fenkoli jasipulit ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin lehtitupsut keiton koristeluun. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Kippaa kasvikset kattilaan. Anna niiden hautua 30 minuuttia kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet läpikuultaviksi. Mikäli seos tuumaa juuttua kattilan pohjaan kiinni haudutuksen aikana, lisää tilkka vettä.
Kaada kattilaan kiehuva liemi ja pavut. Jatka kypsentämistä vielä 20 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta se makusi mukaan. Koristele fenkolin tupsuilla ja kuohukermalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti