tiistai 28. tammikuuta 2014

Borssikeitto

Päivä näytti ikkunasta katsottuna kauniilta, oikein hyvältä ulkoilusäältä. Roskienvientireissulla totuus paljastui: Jäätävän kylmä tuuli hyydytti ajatukset kävelylenkistä ja totesin pysyväni visusti sisätiloissa.

Niille uhkarohkeille, jotka viimaan viitsivät mennä maistuu varmasti vielä paremmin kuuma soppa kuin minulle. Seljankaa olen joskus kokannut. Borssikeitto on sen sijaan muistikuvieni mukaan jäänyt tekemättä. Jääkaapissa sattui sopivasti olemaan esikypsennettyjä punajuuria ja Snellmanin naudanlihamakkaraa, joten ei muuta kuin kauhan varteen.


Borssikeitto nautamakkaralla

1 keltasipuli
¼ keräkaalia
2 isoa punajuurta (etikkaista, esikypsennettyä tai raakaa)
öljyä
reilu litra lihalientä
1–2 tl etikkaa
meiramia
valkopippuria
250 g nautamakkaraa
suolaa
smetanaa

Silppua kasvikset. Jos käytät raakaa punajuurta, kuori se ja raasta raateeksi, jotta se kypsyy nopeammin. Kuullota kasviksia muutama minutti öljyssä kattilassa. Lisää lihaliemi, etikka ja mausteet. Anna hautua kypsäksi. Paloittele sillä välin makkara ja ruskita palat paistinpannulla.
Lisää makkara kattilaan ja kiehauta. Tarkasta maku ja tarjoile keitto smetananokareen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti