keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Minestronekeitto linsseillä

Mielestäni yksi maukkaimpia talvikeittoja on minestronesoppa. Se on myös hyvin ympäristötietoinen ruoka, koska siihen voi upottaa melkein mitä tahansa jämiä: chilin puolikkaan, vähän nuutuneet varsisellerin varret, tomaattipyreen jämät, vanhat juuston kannikat...

Meillä minestronekeittoon ei tule pastaa tai perunaa, vaan palkokasveja. Linssit ovat tässä tarkoituksessa erityisen nopsia käyttää.

Minestronekeitto (kahdelle)

80 g pekonia kuutioina
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä viipaleina
1 iso porkkana kuutioituna
1 sellerin varsi
tai 1,5 tl sellerijauhetta
½ tlk tomaattimurskaa tai kuorittuja, säilöttyjä tomaatteja
1 dl haluamiasi linssejä
1 l lihalientä
mustapippuria
suolaa
juustoa ja tuoretta basilikaa tarjoiluun

Ruskista pekoni kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja varsiselleri ja kuullottele hetki. Lisää porkkana, tomaattisäilyke, lihaliemi ja kylmällä vedellä huuhdellut linssit. Keittele noin 20 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suola. Tarkista maku. Annostele lautasille ja ripottele päälle juustoraastetta ja silputtua basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti