maanantai 24. huhtikuuta 2017

Vapun naposteluruokaa

Tätä dippiä kokeilin jo jokunen aika sitten, mutta se on kaikesta hyvyydestään huolimatta jäänyt postaamatta. Ajankohta on nyt ehkä otollisempi, pistaasi-fetadippi kun on omiaan vapun viettoon joko aatolle tai vapun päivän brunssille. Resepti on jälleen Sabrina Ghaynourin Persiana-kirjasta. Siinähän piisaa näitä pikkuruokia. Paras kumppani dipille on itse leivottu focaccia.

Ps. Tilliä ei kannata säikähtää, se juuri tekee tästä jotain muuta kuin hummukset ja baba ganoushin.

 
Pistaasipähkinä-fetadippi

100 g pistaasipähkinöitä ilman kuoria (käytin suolattuja)
0,75 dl hyvää oliiviöljyä
300 g fetajuustoa (täysirasvaista)
2 kourallista korianteria (varret käyvät myös)
kourallinen tilliä (varret käyvät myös)
1 valkosipulinkynsi
1 punainen keskivahva chili
reilut 3 rkl paksua luonnonjogurttia (kreikkalaista tai turkkilaista)
puolen sitruunanmehu

Pane kuoritut pistaasipähkinät ja oliiviöljy monitoimikoneeseen ja surruuta puoli minuuttia. Lisää sekaan fetajuusto, korianteri, tilli, valkosipulinkynsi paloina, chili pilkottuna, jogurtti ja sitruunan mehu. Jatka soseuttamista noin muutaman minuutin ajan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti