sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Fazerina-juustokakku

Harvoin tulee leivottua tämän jonkinasteisen viljayliherkkyyden takia, mutta sitten kun leivon, niin aina juustokakkuja. Taitaa olla sukuvika, kun siskonkin spesiaalialaa ovat juustokakut.

K-ruoka -lehdessä oli enemmän kuin herkullisen näköinen Fazerina-juustokakku, niin pitihän se testata ja syöttää työkavereille. Reseptikin oli helpon oloinen, kun ei tarvinnut läträtä kerman ja liivatteiden kanssa.

En ole koskaan ollut Fazerinan ystävä (suklaa ja appelsiini ei vaan mielestäni toimi yhdessä) ja vähän epäilytti, kun Bites-palat ja pohjassa käytetyt keksit paistuivat reilusti appelsiinilta. Lopputulos oli kuitenkin erittäin miedosti appelsiininen, eikä liian makea. Kehuja tuli myös – yllätys yllätys – työkavereilta.


Fazerina-juustokakku

Pohja
150 g Fazerina-täytekeksejä
70 g voita

Täyte
100 g tummaa suklaata
1 pss Fazerina bites -paloja
450 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g ranskankermaa (rasvaa 18 %)
3 pientä kananmunaa
1 ½ rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin. Sulata taloussuklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon puolet Fazerina bites-paloista ja sekoittele, kunnes suklaat ovat sulaneet. Sekoita tuorejuustot, ranskankerma, kananmunat, maissitärkkelys ja sokeri kulhossa. Rouhi loput Fazerina bites -palat veitsellä karkeaksi ja lisää joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt suklaa massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista uunipellin päällä 150 asteessa noin 75 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämmössä ja nosta kakku jääkaappiin. Irrota vuoka vasta, kun kakku on kunnolla jäähtynyt.

1 kommentti:

  1. Tää ei voi olla muuta kuin hyvää, nam!
    Hilpeää vappua teille! :)

    VastaaPoista