sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Lisää papua!

Aina hetkittäin minulle tulee suunnaton himo papuihin. Yhteen aikaan olisin syönyt joka aterialla kidneypapuja ja yhä edelleen ne ovat suosikkini palkokasvien laajakirjoisessa maailmassa. Vapun aikaan tein useampaan otteeseen salaattia, johon käytännössä tuli vain kidneypapuja, kikherneitä ja vähän mausteita. Aivan superhyvää!

Valkoisia papuja tulee vähemmän käytettyä, koska alitajuisesti yhdistän ne brittisuosikkiin paahtoleipä pavuilla tomaattikastikkeesssa (ällöä!). Tässä papukeitossa olen käyttänyt juuri niitä, mutta voihan keitossa mitä tahansa papuja. Rahkakerma ja chilikastikekaan eivät ole pakkoja. Maustettu ruokakerma ja chilijauhe ajavat saman asian.

Papukeitto

1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
5 kpl varsisellerin vartta
1 paprika
1 tlk valkoisia papuja
1 tlk tomaattimurskaa
tilkka vettä
1 prk rahkakermaa
chilikastiketta
mustapippuria
suolaa

Tarjoiluun
pekonisuikaleita
vihreitä oliiveja renkaina

Kuori ja pilko sipulit. Paloittele varsiselleri ja paprika. Laita kasvikset, papu- ja tomaattisäilykkeet kattilaan. Lisää tilkka vettä niin, ettei soppa pala pohjaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Paista sillä aikaa suikaloitu pekoni paistinpannulla ruskeaksi. Viipaloi oliivit. Soseuta keitto. Lisää rahkakerma ja kuumenna. Mausta keitto pippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile keitto oliivien ja pekonin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti