maanantai 9. helmikuuta 2015

Korelaista possunfileetä eli hojo hojo -filettä

Avasin grillauskauden viime viikon perjantaina syöden hyvillä mielin pelkkää Atrian käristemakkaraa seisoen grillin vieressä. Tarkoitus oli alun perin grillata sunnuntaina korealaista possunfilettä pihalla siitä käytännön syystä, että possun suikaleiden paistaminen on melko sottuista puuhaa liedellä. Mutta mutta... pohjoistuuli sotki suunnitelman. Viima oli sen verran hyytävä, vaikka aurinko paistoikin, että päätin mieluummin nöyrtyä siivoamaan paistamisen roiskeet sisätiloissa.

Vielä en ole saanut käsiini Glorian ruoka ja viini -lehden reseptissä mainittua ja muualla lehdessä mainostettua gochujan-chilitahnaa. Lupausten mukaan se on vielä tujumpaa kuin kukkokastike sriracha. Maistaahan uutta chilitahnaa täytyy. Pakkaus painaa tosin hulppeat 500 grammaa. Onneksi meidän perheessä on ainakin miehellä betonista suu – mitä tulisempaa, sen parempaa hänen mielestään.


Daeji gogi eli korelaista possunfileetä

600 g porsaan sisäfileetä
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl öljyä

Marinadi
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl hienonnettua inkivääriä
3/4 dl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl palmusokeria
1 tl korealaista gochujang-chilitahnaa tai sriracha-chilikastiketta
1/2 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi
salaatinlehtiä
korianteria, minttua
pikkelöityjä kasviksia

Pikkelöidyt kasvikset

4 porkkanaa
300 g retikkaa
1 pieni kurkku
1 punainen chilitahnaa

Marinadi
4 valkosipulinkynttä
1½ dl sokeritonta riisiviinietikkaa
1 dl vettä
2 rkl palmusokeria
½–1 rkl suolaa

Tee ensimmäiseksi pikkelöidyt kasvikset. Kuori porkkanat ja retikka. Leikkaa kaikki kasvikset tikunohuiksi. Nopeasti tämä käy laatuunsa mandoliinilla tai julienne-raastimella. Laita jokainen kasvislaji omaan kulhoonsa. Silppua chili ja laita se porkkanakulhoon. Viipaloi kuoritut valkosipulin kynnet. Sekoita ne ja muut marinadin ainekset ja jaa seos kasvisten päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Valmista possumarinadi. Kuori ja lohko sipuli, viipaloi valkosipulit ja hienonna inkivääri. Yhdistä ne soijan, öljyn, sokerin, chilitahnan ja pippurin kanssa. Sekoita possunfilee joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Ota liha noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Leikkaa fileestä ohuita viipaleita. Paista öljytyssä grillissä tai parila- tai paistinpannussa kypsiksi, noin 3–6 minuuttia. Ripottele seesaminsiemeniä päälle. Tarjoa liha salaatinlehteen käärittynä pikkelöityjen kasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti