sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Violetti kaalisalaatti

Löysin viimeinkin alueen ainoasta erikoisliikkeestä sumakkia. Purkissa luki, että käytetään salaatteihin ja voileipiin. Lähempi tarkastelu internetin ihmeellisessä maailmassa paljasti, ettei suomen kielellä ole juuri sumakkireseptejä. Siispä ihan itse säveltämään ja kokeilemaan vähän sitä sun tätä.

Voileipiä meillä ei sattuneesta syystä harrasteta, joten ruoan oli oltava jotakin salaattimaista. Kaalistahan sitä saa valmistettua huokeasti. Ja pavut sopivat melkein mihin tahansa salaattiin. Siinähän se resepti sitten jo olikin.

Sumakkia olen kokeillut tämän salaatin lisäksi kannen alla haudutettuihin lihapulliin ja broilerivartaisiin sekä jo täällä jakamaani tomaatti-papu-fetasalaattiin.


Sumakilla maustettu punakaali-papusalaatti

500–600 g punakaalia ohuina suikaleina
50 g punasipulia ohuina viipaleina
1 pkt valutettuja kidneypapuja
1,5 dl majoneesia
1,5 rkl etikkaa
1,5 rkl sumakkia
mustapippuria
suolaa

Sekoita kaaliin ja sipuliin etikka ja suola huolellisesti. Lisää majoneesi ja sumakki. Sekoita jälleen huolellisesti. Lisää mustapippuri ja pavut. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Sekoita välillä ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa mausteita tai majoneesia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti