torstai 17. lokakuuta 2013

Hirveän hyvä hirvenluusoppa

Mieheni hankki tuttujen tutun kautta meille hirvenluita. Mitä muutakaan niistä sitten kokkaa kuin soppaa. Eipä sopasta sen kummempaa kuin mieheni sanoin: ”Kyllä se rouva osaa!”. Ohje alla on täysin itse väännetty.


Hirvenluusoppa

500–700 g hirvenluita
3–5 katajanmarjaa
1–2 laakerinlehteä
vettä

700 g kauden kasviksia, kuten lanttua, naurista, porkkanaa, juuriselleriä, savoijinkaalta, purjoa...
muutama kokonainen mustapippuri
suolaa

Keitä hirvenluita kattilassa katajanmarjoilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä vähintään muutama tunti. Muista kuoria vaahto liemen pinnalta kiehumisen alussa. Pilko kasvikset keittokuntoon. Irrota lihat luista. Siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan. Lisää liemeen mustapippurit. Kypsennä kasviksia liemessä 15 minuuttia. Lisää lihat, mausta suolalla ja keitä, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä.

1 kommentti:

  1. laitoin just luut kiehuun, jattelin keittää muutamantunnin, saa nähdä mitä tulee...

    VastaaPoista