keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tytisevää syötävää

Enpä ole koskaan hyytelöä tehnyt. Vaan nyt sekin päivä koitti. Brittiläisissä ruokaohjelmissa valmistetaan usein tytiseviä hyytelöjä ties mistä marjoista. Niin teki myös Lontooseen muuttanut australialaiskokki Bill Granger.

Vadelmahyytelön teko oli helppoa. Gelatiinijauheen kanssa en tosin pääse yhteisymmärrykseen koskaan. (Lieneekö osasyy siinä, etten ole koskaan lukenut purkin kyljessä olevaa käyttöohjetta kuin vasta nyt jauheen lisäämisen jälkeen?) Jätin suosista sokerin pois lukuunottamatta ruokalusikallista palmusokeria. Granger tarjosi hyytelönsä jäätelön kera, itse suosin pelkkää hennosti vispattua kuohukermaa. Mutta lemon curdia en malttanut jättää pois. Öh, kun se on makeaa, mutta aika namia.Vadelmahyytelö lemon curdin kera (2 annosta)

200 g vadelmia
ripaus sokeria
2 dl vettä
tilkka sitruunamehua
1,5 tl gelatiinijauhetta + kylmää vettä

Tarjoiluun
vatkattua kermaa tai hyvää vaniljajäätelöä
lemon curdia (itsetehtyä tai kaupasta ostettua)

Keitä vadelmia, vettä ja sokeria hiljakseen, kunnes marjat ovat hajonneet. Siivilöi neste ja paseeraa loppukin mehu siemenistä mittakulhoon. Tarkista nesteen määrä ja lisää vettä niin, että vadelmamehun ja veden yhteismääräksi tulee 2,4 dl. Lisää sitruunamehu. Liota gelatiinijauhe 1 rkl kylmää vettä ja lisää se vattumehun sekaan. Kuumenna hiljakseen, kunnes jauhe on liuennut kokonaan. Jäähdytä seosta hetken aikaa ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Lusikoi hyytelöä tarjoiluastioihin, laita päälle kermavaahtoa ja nokare lemon curdia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti