sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Tomaatti-papu-fetasalaatti

Hiilihydraattien välttely johtaa väistämättä palkokasvienkin tarkkaan valikointiin. Senpä tähden voisin nykyään syödä kahmalokaupalla kidney- ja voipapuja sellaisenaan valutettuna. Mums! Ruokavalion alkuaikoina ei nimittäin tässä taloudessa palkokasveja syöty lukuunottamatta vihreitä papuja.

Pavut ovat toki moneen muuhun ruoka-aineeseen verrattuna melko matalahiilihydraattisia ja niissä on suhteellisen paljon proteiinia. Ennen kaikkea niillä voi korvata iän ikuista lihan, kalan tai broilerin syöntiä. Seuraava salaatti on vanha tuttavani, sillä valmistin tätä jo tavallista vähäkalorista ruokavaliota noudattessani. Alkuperäinen resepti on Valiolta, mutta olen vuosien varrella munklannut sitä hieman.

 
Tomaatti-papu-fetasalaatti

1 tlk (250 g) kidneypapuja
1 ruukku salaattia
170 g fetaa kuutioina
1 – 2 punasipulia
6 pientä tomaattia tai rs kirsikkatomaatteja
1 dl vihreitä oliiveja
basilikan lehtiä

Kastike
2–3 rkl sitruunamehua TAI punaviinietikkaa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl sinappia
mustapippuria
suolaa

Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Huuhdo pavut kylmällä vedellä siivilässä ja valuta. Laita ne marinoitumaan osaan kastikkeesta. Leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi renkaiksi. Viipaloi tai puolita tomaatit. Laita sipulit ja tomaatit myös marinadiin.
Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatit. Asettele ne laakealle vadille pediksi. Valuta fetajuustokuutiot.
Kerrostele ainekset salaattipedille, myös kastikkeessa maustuneet pavut, sipulut ja tomaatit. Laita loppu kastike erikseen tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti