lauantai 7. syyskuuta 2013

Lehtikaalisoppa

Ollapa oma maatilkku, jossa kaalien suvun terveyskuningatarta lehtikaalia kasvattaa. Lehtikaalin kausi on käsillä ja sen tähden sitä saakin nyt hyvin kaupoista. Muulloin sitä ei juuri mistään löydä. Jos löytääkin, hinta on todella suolainen. Lehtikaali ei vissiin tykkää huonoa edes pikkupakkasista, joten sen satokausi omalla kasvimaalla olisi pitkä.

Lehtikaali on muutoinkin terveellisten ja vitamiinipitoisten kaalien suvun terveellisin ja vitamiinipitoisin edustaja. Siltä se myös tuoksuu, leikatulta ruoholta. Mutta maku ei ole "superfoodiksi" paha, kunhan vähän muistaa maustaa ja lorauttaa rasvaa sekaan.

P.S. Kuvan leipä on naurisleipää, joka on kokeilemisen arvoista. Leivän pääraaka-aine on rukiin sijasta nauris.


Lehtikaalikeitto

150 g lehtikaalia suikaloituna
2 pientä sipulia silputtuna
öljyä
7 dl täysrasvaista maitoa
200 g sulatejuustoa
suolaa
mustapippuria
(ripaus psylliumia suurustamiseen)

Kuullota kaali ja sipuli kevyesti kattilassa öljyssä. Lisää maito ja kiehauta. Lisää juusto ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta ja tarkista maku. Sekoita psyllium sekaan huolellisesti. Älä laita psylliumia likaa, suurustumiseen menee jokunen minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti