tiistai 5. maaliskuuta 2013

Veriletut

Olen todella harmissani, että täkäläisten vihreän värityksen markettien lihan ja muiden ruhonosien tarjonta on suorastaan surkea. Maksaa ja häränhäntää, siinäpä ne muut osat fileiden ja valmiiksi nuijittujen ja marinoitujen pihvien lisäksi. Mistäpä saisi vaikkapa possun poskia, jotka ovat kuulemma melkoista herkkua? Tai naudan rintaa?

Naudan verta onneksi sentään saa. Kampsua eli veripalttua eli rössyä olenkin on tehnyt tämän blogin puitteissa, mutta verilättyjä en. Mukavaa verilättyjen teossa on niiden nopea kypsyminen pannulla. Ja tulihan näistäkin taas maukkaampia kuin kaupan valmiit ohukaiset.


Verilätyt (iiisooo annos)

5 dl naudan verta
1 dl kermaa
2 dl vettä
1,5 dl soijajauhoa
2 rkl psylliumia
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
meiramia
valkopippuria

Paistamiseen voita

Sekoita kaikki ainekset hyvin isossa kulhossa. Anna taikinan turvota vähintään tunnin ajan. Paista lettupannulla voissa taikinasta pikkulättysiä. Nautiskele muusin ja puolukan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti