sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pizza väärin päin

Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että pizzan voisi kokata nurin päin – pohja päälle ja täyte pohjalle. No nyt olen testannut sitäkin.

Hyvin yksinkertainen resepti on peräisin jälleen BBC Lifestylen Nigel Slater's Simple Cooking -sarjasta. Juuston määrä ruoassa on melkoinen, mutta minunlaistani juustofanaatikkoa se ei ainakaan haitannut.

Ohje on muunneltavissa sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään ja mistä tykkää. Parmesanin tilalla voi käyttää vanhoja juustonkänttyjä, kuivannutta leipää löytynee melkein joka taloudesta ja ylikypsät tomaatit ovat mitä parhain täyte tähän pizzaan.Pizza väärin päin (kahdelle)

Päälle
1 kuivannut, pieni vehnäsämpylä
4 tomaattia
oliiviöljyä
mustapippuria
parmesan-juustoa

Pohjalle
2 mozzarellapalloa
salamia
nippu basilikaa
nippu persiljaa
oliiviöljyä

Murustele sämpylä monitoimikoneella. Laita pilkotut tomaatit laakean uunivuoan pohjalle ja mausta pippurilla ja oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle sämpylämurut ja parmesanraaste. Paista uunissa 250 asteessa ylimmällä tasolla, kunnes pinta on kullanruskea.
Palastele mozzarellat lautaselle ja laita sekaan salamia. Tee kastike. Soseuta basilika, persilja ja oliiviöljy kastikkeeksi. Mausta halutessasi mustapippurilla ja suolalla. Tiputtele kastiketta pohjan päälle. Nostele kuuma tomaatti-parmesanseos pohjan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti