lauantai 16. helmikuuta 2013

Makkara-myskikurpitsavuoka

Vakiomarketistamme on viime syksystä lähtien saanut myskikurpitsaa. Aika monipuolinen kasvis on tämä kypsennettynä miedohkon ja täyteläisen makuinen kaveri. Siitä saa valmistettua vaikka mitä; soppaa, lisäkettä ja pääruokaa. Kahden hengen taloudessa yksi myskikurpitsa riittää useampaankin ruokaan. Olen säilyttänyt kurpitsan puolikkaan muovipussissa jääkaapissa. Näin se on säilynyt ainakin pari päivää täysin käyttökelpoisena.

Työviikon päätteeksi päätin tehdä nopeaa yhden vuoan ruokaa isoon nälkääni. Resepti on Good Food Chanelista ja muokkasin sitä jälleen kerran omaan ruokafilosofiaani sopivaksi. Tämä ruoka todellakin valmistuu hetkessä, joten ei ole mitään syytä turvautua kaupan valmislihapulliin tai purkkihernekeittoon. Täyttä selvyyttä minulla ei ole siitä, pitäisikö myskikurpitsa kuoria. Olemme syöneet sen kuorineen, koska raakana kurpitsaa ei kuitenkaan syödä.

  
Makkara-myskikurpitsavuoka (kahdelle)

5–6 siskonmakkaraa
1 punainen chili hienonnettuna
450 g myskikurpitsaa pilkottuna kuutioiksi, kuori kurpitsa halutessasi
1 iso punasipuli lohkottuna
10 kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
korianteria

Laita chili, kurpitsakuutiot, sipulilohkot ja kokonaiset tomaatit laakeaan uunivuokaan. Mausta reilulla määrällä öljyä, suolaa, pippuria ja korianteria. Sekoita hyvin. Lisää makkarat ja tökkää 200-asteiseen uuniin keskitasolle puoleksi tunniksi.

1 kommentti:

  1. Itse kuorin kyllä sen, koska minusta kuori on kovin kovaa.
    Siitä syntyy myös maukas sosekeitto, jos niistä pitää.

    VastaaPoista