maanantai 17. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsakeitto

Sellaisenaan melko mitättömän makuisista munakoisosta ja kesäkurpitsasta saa aikaiseksi maustamalla ja rasvaa käyttämällä superhyvää herkkua. Seuraava resepti on peräisin Annika Dahlqvistin yhdestä monista karppauskirjoista, mutta kasvispitoisena se sopii niin kasvissyöjille, kuin tavallista suomalaista ruokavaliota suosiville. Resepti muuntaa mielestäni kesäkurpitsan salonkikelpoiseksi ruoaksi. Varsinkin kun malttaa käyttää liemenä itsetehtyä kasvis- tai kanalientä. Vaikka soppa on halpa ja nopea valmistaa, se kelpaisi kauniisti aseteltuna vaikka Arvostele mun illallinen -ohjelmaan.


Kesäkurpitsakeitto halloumilla (neljälle)

4 pienehköä kesäkurpitsaa (meille kahdelle on riittänyt vajaan 400 gramman painoinen kesäkurpitsa)
1 iso keltasipuli
reilu 1 l kasvis- tai kanalientä
reilu 1 dl kermaa
2 rkl ranskankermaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
paistettua halloumijuustoa

Kuullota hienonnettu sipuli voinokareessa kattilassa. Älä ruskista sipulia. Raasta kesäkurpitsat ja lisää sipulin sekaan. Freesaa kolme minuuttia. Lisää liemi ja anna hautua kymmenen minuuttia. Lisää kerma ja ranskankerma. Kiehauta nopeasti ja lisää mausteet. Tarjoile paistetun halloumin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti