torstai 6. syyskuuta 2012

Burmalaista kasvisruokaa

Ehdoton suosikkini ruokaohjelmien juontajista on Arvostele mun illallinen Ruotsissa -sarjan Helge Skoog. Brittiläinen vastine on vähän liian näsäviisas ja suomalainen vääntää taas aivan liian väkisin huumoria. Vaikka olenkin seurannut ruotsalaista versiota ensimmäisestä kaudesta asti, en ole vielä koskaan kokannut mitään ohjelmassa valmistettua.

Mutta kasvissyöjä-allergikko-absolutisti-muusikko Adam Tenstan burmalainen palak paneer oli nyt pakko testata. Ruoka sopii nautittavaksi sellaisenaan vaikkapa riisin kanssa. Varmistaakseni päivän proteiinit, tarjosin ruoan paistetun seitin kumppanina. Eikä lopputulos hirvittävän huono ollut. Siippa tosin moitti ruokaa hieman liian miedosta mausta. Palak paneerin mausteeksi kun ei tule MUUTA kuin kurkumaa, sinapinsiemeniä, valkosipulia, inkivääriä ja tuoretta chiliä. Esimerkiksi lisächili ja ripaus juustokuminaa kehittäisivät makuelämystä entisestään.

PS. Älkää kysykö, mikä tästä ruoasta tekee burmalaisen.




Burmalainen palak paneer (neljälle)

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 punaista chiliä
5 cm inkivääriä
4 dl kermaa
2 rkl sinapinsiemeniä
400 g halloumijuustoa
500 g pinaattia
1 rkl etikkaa
kurkumaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
voita
oliiviöljyä

Paista kuutioitua halloumia, kunnes se ruskistuu. Pilko sipuli, inkivääri, valkosipuli sekä chili ja paista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.
Huuhtele pinaatti ja ryöppää se paistinpannussa oliiviöljyssä. Lisää kerma ja sinapinsiemenet. Lisää paistettu sipuli-mausteseos ja paistettu halloumi. Mausta suolalla, pippurilla, etikalla ja kurkumalla. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti