maanantai 29. elokuuta 2016

Varsiselleripesto

Varsiselleri myydään niin messevän kokoisissa nipuissa, että meidän kotitalous maustaa ruokansa sillä neljäänkin kertaan. Melkein viimeisiä varsia vietiin, kun tämän helpon pestoreseptin satuin löytämään Jotain maukasta -blogista.

Maanantaina muutenkin ruoan on oltava niin helppoa ja nopeaa, ettei järki mene. Maistelin pestoa papupastan (minkäpä muunkaan) kanssa ja hyvää oli. En viitsinyt edes manteleita paahtaa, mutta hyvää tuli silti. Jos ei halua pestosta ihan kuvan kaltaista jankkia, niin vähän lisää öljyä hoitaa asian.


Varsiselleripesto

2 dl varsisellerin lehtiä ja varsipaloja
1/2 dl silputtua ruohosipulia
1 pieni valkosipulinkynsi
3/4 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa
50 g parmesania tai pecorinoa raasteena
1 dl kuorellisia manteleita

Paahda mantelit kevyesti pannulla. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja karkeahkoksi pestoksi. Keitä pasta kypsäksi, sekoita pesto pastan joukkoon ja annostele pasta lautasille. Syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti