tiistai 23. elokuuta 2016

Henkan linssipata

Viime viikko oli niin hyytävän syksyinen, joten tein keittoa ja pataa kuin talvella ikään. Henri Alenin ja Annukka Oksasen Vuoden keittokirja ei oikein uutuuttaan houkuttelevia reseptejä tarjonnut, mutta tämän mausteisen linssipadan herra Alen sai pohjustettua minulle niin hyvin, että päätin ottaa reseptin talteen. Mausteinhokkini curryn löytymisellä ohjeesta oli myös osuutta asiaan :) Jospa siitä oppisi jollain konstilla pitämään.

Sävelsin vähän omiani, kun halusin käyttää valkoviinin sijasta punaista ja tomaattipyreen tilalla paseerattua tomaattia. Karkeaa Dijon-sinappiakaan ei juuri nyt kaapista löytynyt padan tarjoiluun, mutta maistuihan se pelkillä pikku maustekurkuilla.


Mausteinen linssipata raakamakkaralla

2 dl vihreitä linssejä (valmiiksi kypsennetyt käyvät vallan hyvin)
2 pienehköä sipulia
2 pienehköä porkkanaa
2 varsisellerin vartta
2 valkosipulinkynttä
2 kypsää tomaattia
öljyä
2 rkl tomaattipyreetä tai 1 dl paseerattua tomaattia
2 dl puna- tai valkoviiniä
1 laakerinlehti
2 tl curryjauhetta
lihalientä
2 tl kuivattua timjamia
300–400 g raakamakkaraa
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun
karkeaa Dijon-sinappia ja pieniä maustekurkkuja

Pilko kasvikset kohtuu ronskisti. Kuullota kasvikset pehmeiksi reilussa määrässä öljyä. Lisää tomaattipyree tai paseerattu tomaatti, viini, valutetut ja huuhdellut linssit sekä mausteet. Lisää myös sopivasti lihalientä, ei liikaa, ettei padasta tulee soppaa. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista raakamakkaroihin pinta pannulla ja nosta pataan seoksen päälle. Anna kypsyä vielä kannen alla vielä noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti