sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Appelsiinihärkää

Postauksien vähyys johtuu niinkin yksinkertaisesta syystä, etten ole hetkeen kokeillut ja maistanut mitään niin herkullista, että se kannattaisi jakaa julkisesti. Parasta antia ja oikea löytö viimeisen kuukauden aikana on ollut Risentan papupasta vanhoilla tutuilla Jamie Oliverin pastakastikkeilla ja viimeinkin tässä keittiössä kokeiluun päässeellä avokadopastalla. Avokadopasta on niin hyvää kuin sen on kerrottu joka ruokajulkaisussa ja -blogissa olevan. Mutta se siitä.

Tätä appelsiinihärkää tarjoilin eräs mennyt perjantai sitten. Mies ihan tykkäsi ja niin söin minäkin mielelläni. Appelsiinin maku vähän piristää monesti melko tunkkaista naudanlihaa. Ohjeen olen ottanut aikaa sitten talteen New York Timesin nettisivulta ja mukaillut sitä tähän vapaalla kädellä.


Appelsiinihärkä

Kastike
1 tl öljyä
4 cm raastettua, tuoretta inkivääriä
1 jalopeno silppuna
2 tl appelsiininkuorta raastettuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl palmusokeria
3 rkl soijakastiketta
3 rkl maustamatonta riisiviinietikkaa
1 tl kalakastiketta

800 g naudan mureaa sisäpaistia
suolaa
öljyä paistamiseen

Tarjoiluun
kevätsipulia renkaina
kuivattua chilihiutaletta

Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään. Viipaloi paisti noin 7 millin paksuisiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Kuumenna wokissa tai paistinpannulla öljy tirisevän kuumaksi ja paista suikareet erissä, jottei pannu ehdi jäähtyä. Nosta kaikki ruskistetut viipaleet pannulle takaisin ja kaada kastike päälle. Lisää vielä kevätsipulit ja kuivattua chiliä maun mukaan ja pyöräytä sekaisin. Tarjoa paahdetun parsakaalin tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti