tiistai 8. syyskuuta 2015

Takkaillan salaatti

Olimme viime viikonlopun mökillä. Pakkasimme perjantain työpäivän jälkeen extempore kamat Volvoon ja lähdimme. Vuokramökillä luksusta ovat meille takka, takkatuli ja takassa paistetut grillimakkarat, sillä puista muodostuneen hiilloksen antamaa makua ei mikään hiili- tai kaasugrilli pysty jäljittelemään. Siihen kumppaniksi tein papu-fetasalaatin (jälleen kerran). Olin ohimennen nähnyt kokeiltavan arvoisen reseptin Arlan nettisivuilla – toteutus taas omilla kommervenkeilläni tietysti.

Fetan ei ole pakko olla maustettua, pavut saavat olla sellaisia mistä itse tykkää (kidneypavut aaah!), joku voisi käyttää ilmakuivatun kinkun tilalla paistettua pekonia ja joku toinen verkkomelonia.

 
(Ties kuinka mones) Papu-fetasalaatti

150 g chilillä maustettua fetaa öljyssä
200 g papuja (ihan minkälaisia vaan tölkistä, pakkasesta tai tuoreena)
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
½ cantaloupe-meloni
200 g kirsikkatomaatteja
100 g vihersalaattisekoitusta
100 g ilmakuivattua kinkkua ohuina siivuina
1 dl silputtua purjoa

Sekoita pavut, sitruunamehu ja reilu loraus salaattijuuston öljyä. Kuori meloni, poista siemenet ja paloittele se. Puolita tomaatit. Aseta salaatti lautasille tai tarjoiluvadille. Levitä päälle pavut ja meloniviipaleet. Asettele päällimmäiseksi kinkkua, tomaattia, purjoa ja salaattijuustoa. Mausta vielä suolalla, mustapippurilla ja hyvällä oliiviöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti