maanantai 14. syyskuuta 2015

Olutpossua

Viikonloppuna (sunnuntaina) oikein keskityin ruoanlaittoon ja tein olutpaistia possusta. (Eli annoin uunin tehdä kaikki hommat.)Vielä tosin jääkaappiin jäi odottelemaan muutama viikko sitten hankitut kyytön paistit Ylikallion kyyttötilalta Alavetelistä. Tämän viikon sunnuntaina sitten ne käyttöön ja maut jakoon blogissa.

Olutpaistin pohjan otin Pirkan sivuilta. Käytin valmiiksi suolattua possun uunilihaa ilman luuta. Ruoka valmistuu vallan mainiosti ilman lihan repimistä luista. Olueksi kannattaa valita makeahko, vähäalkoholinen tumma olut. Lisäkkeeksi tempaisin juuresranskikset, joita meillä on tehty jo aikaisemmin. Kuva ei kummoista laatua ole, kun oli niin kiire syömään :D


Oluessa haudutettu possu

n. 800 g uunilihaa valmiiksi suolattuna
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2,5 dl tummaa olutta
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Kuori ja lohko sipulit. Nosta uunilihat ja sipulit laakeaan uunivuokaan tai pataan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna olut ja valkosipulit kattilassa. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti. Kaada kuuma seos lihojen päälle uunivuokaan. Kypsennä lihoja 150-asteisessa uunissa noin neljä tuntia, tai kunnes liha on mureaa. Valele lihaa paiston aikana liemellä.

Juuresranskikset (kahdelle)
300 g lanttua
150 g porkkanaa
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria

Sinappikastike
1 prk ranskankermaa
1–2 rkl Dijonin kokojyväsinappia

Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Pyörittele kasvikset öljyssä, suolassa ja pippurissa. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista juuresranskalaisia 225 asteessa 30–35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa juuresranskalaisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti