lauantai 4. huhtikuuta 2015

Jokavuotinen kevätpiirakka

Kevätpiirasta pukkaa, vaikka sää ei suosi sitten lainkaan. Reseptin pohjan otin talteen Pirkasta ja vähän fiksailin sitä omaan hoppuuni sopivaksi. Viitseliäs tekee piirakkapohjansa itse ja sivelee kurpitsaviipaleet valkosipuliöljyllä. Piirakka sopii myös myöhäiselle aamiaiselle, jotka näin pitkinä pyhinä ovat melko todennäköisiä.


Feta-kesäkurpitsapiirakka

1 pkt valmista piirakkataikinaa

Täyte
1 tlk fetajuustoa
2 kananmunaa
1½ dl maitoa
2 rkl pestoa
mustapippuria
200 g kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä

Marinoidut tomaatit
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl neitsytoliiviöljyä
2 tl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
tuoreita basilikanlehtiä

Taputtele sulanut taikina voidellun irtopohjavuoan (noin 20 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Hienonna fetajuusto haarukalla ja levitä tasaisesti piirakkapohjalle. Vatkaa munat, maito, pesto ja mustapippuri sekaisin. Kaada muna-maitoseos pohjan päälle. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä ja peitä piirakan pinta tiheästi limittäin ladotuilla viipaleilla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita oliiviöljyyn. Voitele kesäkurpitsat valkosipuliöljyllä. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.

Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa öljy ja balsamiviinietikka. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit. Anna maustua huoneenlämmössä. Lisää tuoreita basilikanlehtiä juuri ennen tarjoilua. Lusikoi marinoituja kirsikkatomaatteja piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti