tiistai 31. maaliskuuta 2015

Selleri-sitruunasalaatti

Yle Teeman kevään aiheena on ollut ruoka. Ilokseni kanava on muiden herkkujen lisäksi (Asia on pihvi, Patakakkonen, Rick Steinin Intian seikkailut, Ruoka-Suomi jne...) esittänyt Yotam Ottolenghin Välimerta käsittelevää ruokasarjaa. Parhaillaan esityksessä on jo toinen saman alueen ruokia käsittelevä sarja.

Alun perin Israelista kotoisin olevan, nyttemmin brittiläistyneen Ottolenghin ruoanlaittoa leimaa sitruunat ja kasvispainotteisuus... Joka ei allekirjoittanutta nykymieltymyksilläni haittaa yhtään (nimimerkki Koko viikon linssilaatikkoa työlunchboxissa eväänä). Ja sitruunanhan ottaisin ruoka-aineista autiolle saarelle juuston ja valkosipulin lisäksi.

Tämän selleri-sitruunasalaatin nappasin Tunisian jaksosta, jossa Yotam valmisti tätä pikkukalojen kaveriksi. En ole salaattia vielä kalan kanssa nauttinut, mutta kuvittelisinpa, että grillattujen ahventen kanssa se passaa varsin hyvin. Eikä haittaa, vaikka varsiselleri on salaatissa raakana.


Yotamin selleri-sitruunasalaatti

4 varsisellerin vartta
1 iso paahdettu vihreä paprika
(lehti)persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
kourallinen hyvälaatuisia oliiveja
ripaus chilihiutaleita
oliiviöljyä
suolaa

Pilko varsiselleri erittäin pieniksi kuutioiksi. Paloittele ronskimmin paprika. Silppua persilja ja valkosipuli. Kuori veitsellä leikaten sitruuna. Älä jätä siihen valkoista kalvoa, sillä se on kitkerää. Paloittele kuorittu sitruuna. Sekoita kaikki ainesosat kulhossa ja lisää suolaa, chiliä ja öljyä. Maista ja fiksaa maku kohdalleen. Salaatti on parhaimmillaan hetken maustumisen jälkeen huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti