lauantai 2. marraskuuta 2013

Lohta wasabikastikkeella ja kiinankaalilla

Minulla oli tämän viikon alussa puoli tuubia wasabitahnaa, puoli pönttöä turkkilaista jogurttia ja kalansyöntiongelma. Kaiken lisäksi (kalliit) wasabituubit eivät paketin käyttöohjeen mukaan säily jääkaapissakaan muutamaa viikkoa kauempaa. Jotain nopeaa, vähällä vaivalla keittiössä syntyvää piti valita, joten todella lyhyen internetin selailun perusteella valitsin Hellapoliisin reseptin pohjaksi omalle japanilaiselle lohelleni. Isoin muutos lienee se, että sekoitin itse nestemäisen teriyakityypisen mausteseoksen lohelle.


Japanilaista lohta wasabikastikkeen ja paistetun kiinankaalin kera (neljälle)

800 g lohifilee
teriyakikastiketta (chiliä, seesamiöljyä, inkivääriä, soijaa)

2 dl luonnonjogurttia
wasabitahnaa oman maun mukaan
1 rkl sitruunamehua

1 kg kiinankaalia
2–3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2–3 rkl soijakastiketta

Sivele lohi teriyakikastikkeella. Paista +175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valmista sillä välin kastike. Sekoita luonnonjogurtin joukkoon wasabitahnaa. Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehua.
Leikkaa kiinankaalista kanta ja suikaloi se. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä. Kuumenna öljy pannussa. Lisää kiinankaali ja valkosipuli. Paista käännellen kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon soijakastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti