maanantai 25. marraskuuta 2013

Bo ssäm eli korealaista nyhtöpossua

Päätinpä minäkin sitten kokeilla korealaista versiota nyhtöpossusta. Reseptin lisukkeineen otin Helsingin Sanomista. Erittäin erikoisen nimen saanut Bo ssäm -possu ei ole yhtä mausteista kuin amerikkalainen serkkunsa, mutta höysteillä siitäkin saa suuta kipristävää. Jätin tekemättä alkuperäisessä ohjeessa olleen possun loppukuorruttamisen, ihan vain sokerin välttelemiseksi.

Muuten possu maistui, sillä luullinen possun lapa maistuu oikeasti possulta, eikä ole vetinen ja rasvaton. En ollut kovin vaikuttunut sinapinsiemenmajoneesista, sillä siinä oli kummallinen (ei välttämättä paha) sivumaku. Halutessaan kurkun voi pikkelöidä riisiviinietikassa.

Bo ssäm -possu
1,5 kilon pala luullista possunlapaa (yhtenä tai kahtena viipaleena)

Marinadi
1/3 dl sokeria
2 rkl karkeaa suolaa

Tarjoiluun
2–3 isoa salaattia, joissa suuret ja taipuisat lehdet (esim. keräsalaatti)
4 punaista chiliä ohuina viipaleina
tuorekurkkua suikaleina
sinapinsiemenmajoneesia
inkivääri-kevätsipulikastiketta

Sekoita sokeri ja suola keskenään ja hiero seos possunlihaan. Laita liha uunivuokaan. Peitä tuorekelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Kaada uunivuokaan kerääntynyt neste pois, kuivaa vuoka ja aseta liha takaisin. Paista 125-asteisessa uunissa 6 tuntia. Valele paiston aikana muutaman kerran lihasta irtoavalla paistoliemellä. Valmistele paistamisen aikana muut aterian ainekset. Revi liha suikaleiksi haarukoiden avulla.

Kevätsipuli-inkiväärikastike
iso nippu kevätsipulia
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl riisiviinietikkaa
½ tl suolaa

Pilko kevätsipulit ja raasta inkivääri. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Sinapinsiemenmajoneesi
40 g sinapinsiemeniä
¾ dl vettä
¾ dl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl majoneesia

Laita sinapinsiemenet, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan. Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes sinapinsiemenet ovat pulleita ja pehmeitä. Sekoita välillä. Jos seos kuivuu, lisää vettä sen verran, että sinapinsiemenet pysyvät lähes nesteen peitossa. Jäähdytä. Voit valmistaa siemenet jo hyvissä ajoin, esimerkiksi edellisenä päivänä. Ne säilyvät jääkaapissa pitkään. Sekoita sinapinsiemenseos majoneesiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti