tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kesällä kerran: Chili-jauheliha-wrapit

Kesällä maistuu tulinen ja helppo ruoka. Lainasin muutama viikko sitten kirjastosta Gordon Ramsayn Kokkauksen taito -opuksen. Kirjassa on monta kesään passelia reseptiä ja tämä wrappien ohje on yksi niistä. En koskaan lakkaa ihmettelemästä, miten niin karmean tuoksuisesta mausteesta kuin kalakastike saa aikaiseksi tällaista hyvää. Ja muuten... Helppouden ja tulisuuden lisäksi ruoka sopii hyvin hiilihydraatteja vältteleville, vaikka siihen ripaus sokeria tuleekin.


Chili-jauheliha-wrapit

400 g nauta-sikajauhelihaa
seesamiöljyä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
5 cm:ä tuoretta inkivääriä raasteena
1–2 punaista chiliä pilkottuna
1 tl tummaa sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 limetin kuori ja ½ mehu
3 kevätsipulin vartta TAI varsisipulia pilkottuna
suolaa
mustapippuria
sydänsalaatin, keräsalaatin tai varhaiskaalin lehtiä tarjoiluun

Kastike
1 rkl soijakastiketta
½ limetin mehu
1 tl seesamiöljyä
½ punainen chili pilkottuna
korianterin lehtiä silppuna
1–2 tl kalakastiketta
ripaus tummaa sokeria
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita kastikeainekset ja tarkista maku.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista pippurilla ja suolalla maustettua jauhelihaa pannulla 7 minuuttia. Kun jauheliha on kunnolla rusehtavaa, rapeaa ja hienojakoista, siirrä se pannulta talouspaperilla vuoratulle lautaselle odottamaan.
Pyyhi pannu ja lisää rkl seesamiöljyä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Lisää myös sokeri, ripaus suolaa ja paista muutama minuutti. Lisää jauheliha ja sekoita. Lisää kalakastike ja lämmitä. Sekoita joukkoon limetinkuori ja -mehu, kevätsipuli. Sekoita minuutti ja laita liesi pois päältä.
Lusikoi jauhelihaseosta salaatinlehdille ja valuta päälle hieman kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti