maanantai 3. kesäkuuta 2013

Helppo suklaamousse

Meillä kun ei mitään sokerista periaatteessa syödä, ainoat makeaksi luokiteltavat herkut ovat marjat ja tumma suklaa. Yleensä ostamme Maraboun 86-prosenttista suklaata. Se on niin tujua syötävää, että sadan gramman levy riittää hyvin kahdelle hengelle.

Olen jo aikaisemmin jakanut blogissani Jamie Oliverin Suloisen suklaamoussen ohjeen, mutta tämä seuraava suklaamousse on todella helppo valmistaa. Mousseen ei laiteta kermaa, eikä sokeria, joten se on huomattavasti kevyempi kuin Jamien vastaava. Resepti on Good Food Channelin sivuilta.


Suklaamousse (neljälle)

180 ml täysmaitoa
60 ml vahvaa kahvia
170 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
(2 rkl tummaa rommia)
1 tl vaniljaa
ripaus suolaa

Kuumenna maito ja kahvi kattilassa. Laita joukkoon pilkottu suklaa. Jätä sulamaan viiden minuutin ajaksi. Sekoita kerran. Kaada seos kulhoon. Lisää joukkoon vispaten kananmunat, rommia, vanilja ja suola. Annostele tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti