torstai 23. elokuuta 2018

Kreikkalainen kolmen juuston salaattipiirakka

Kaikenlaista olen kesällä kokannut, mutta mitään en ole saanut aikaiseksi jakaa tänne. Tätä Glorian ruoka ja viinin kesänaloitusnumerosta poimittua oikeaa juuston rakastajan salaattipiirakkaa tein heinäkuun alun mökkiviikonloppua varten. Minulla ei ollut aikaa antaa piirakan asettua kylmässä yön yli. Nautimme piirakan huoneenlämpöisenä ja sellaisenaankin se maistui. Kuinkas muutenkaan, kun sekaan laitetaan kolmea eri juustoa!


Kreikkalainen salaattipiirakka

Pohja
200 g digestivekeksejä
125 g voita

Täyte
200 g fetajuustoa
3 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ricottaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua chiliä

Salaatti
1 kesäsipuli varsineen
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl mustapippuria myllystä
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl oliiveja
½ kurkku
½ pss salaattisekoitusta
oliiviöljyä
oreganoa kuivattua tai tuoretta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm). Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Murustele feta. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita tuorejuusto ja ricotta kananmunien kanssa. Lisää fetajuusto seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Sekoita ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Paista piirakkaa +175 asteessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on lähes kokonaan jähmettynyt. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Tee salaatti. Hienonna kesäsipuli varsineen ja sekoita se kulhossa etikan ja mausteiden kanssa. Puolita tomaatit ja oliivit ja kuutioi kurkku. Lisää kasvikset ja öljy sipulin joukkoon. Lusikoi salaatti piirakan päälle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti