sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Rahkalettuset eli syrnikit

Ihmettelen, miten en ole törmännyt syrnikkeihin aikaisemmin. Parempaa sunnuntain lohturuokaa ei olekaan kuin nämä. Syrnikit on huomattavasti helpompi paistaa kuin perinteiset mantsikanmollukkalätyt ja oikeastaan tällä ohjeella ilman sokeria niistä voisi taikoa ties mitä suolaista naposteltavaa.

Tattarijauho ovat nekin ”uutuus” keittiössämme. Olen toki kuullut tattarista ja sen gluteenittomuudesta, mutta ei ole mihinkään tullut testattua. Kun ei noita blinejäkään ole meidän pöydässä kuin ravintolassa näkynyt.

  
Syrnikit

3 kananmunaa
250 g rahkaa
ripaus suolaa
1 dl tattarijauhoja (TAI vehnäjauhoja)
voita paistamiseen

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon rahka sekä ripaus suolaa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen turvota noin 30 minuuttia. Taikinasta tulee melko kankeaa. Paista taikinasta pannulla keskilämmöllä voissa pieniä lettuja. Nautiskele haluamasi marjaisen tai hedelmäisen lisukkeen kera.

2 kommenttia:

  1. Syrnikit, enpä ole koskaan kuullutkaan sanaa! Tulee mieleen jokin myrkky Hercule Poirotin seikkailuista. ;)
    Mutta kiitos vinkistä, näitä voisinkin kokeilla!

    VastaaPoista
  2. KAnnattaa kokeilla. Todella helppoja paistaa ja gluteenittomia. Sopii jotenkin tähän keskitalven synkkyyteen.

    VastaaPoista