sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Pesto-lehtikaalilasagnerullat

Elän työvuoden kiireisintä aikaa, joten tämä blogin pitäminen on vähän jäänyt. Ja kaiken näköistä muutakin häslinkiä on piisannut.

Muutamana viikonloppuna olemme herkutelleet tällä lasagnerullavuoalla. Huomattavasti herkumpaa kuin GRV:n tortellinivuoka, jota sitäkin testasin mennä perjantaina. Se ei todellakaan iskenyt makuhermoon. Minun ja lehtikaalin ystävyys sinetöitiin mappi Ööhön tuon reseptin avulla, vaikka lasagnerulliin se sopii ihan hyvin.

Lehtikaali kaikesta saamasta hypetyksestään huolimatta on mielestäni melko mauton ja vaatii paljon työstämistä, jotta siitä saa jotain kelvollista. Tosin näyttävä lehdykkähän lehtikaali on ja pitää kypsennettäessä värinsä. Mistähän johtuu, että kaikki terveellinen vihreä maistuu pahvilta... Ainakin sellaisenaan?

P.S. Lehtikaalin voit korvata valmiiksi pilkotulla pakastepinaatilla. Muista vain sulattaa pinaatti hyvissä ajoin.


Pesto-lehtikaalilasagnerullat

150 g ryöpättyä lehtikaalia suikaleina
10 lasagnelevyä (tuoreena tai kuivattuna)
125 g ricottaa
1 kananmuna
90 g vihreää pestoa
150 grammaa voimakasta juustoraastetta
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
3,5 dl maitoa
suolaa
mustapippuria

Soseuta lehtikaali sauvasekoittajalla tai monitoimikoneella. Lisää sekaan kananmuna, ricotta ja puolet pestosta ja juustoraasteesta. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.
Kiehauta isossa kattilassa vettä ja lisää reilusti suolaa. Keitä lasagnelevyt muutamssa erässä taipuisiksi. Huolehdi, että vesi pääsee levyjen väliin. Muuten lopputuloksena on yksi iso lasagnelevyklimppi. Valuta lsagnelevyt ja asettele leivin/voipaperille täyttämistä varten.
Sulata voi pienessä kasarissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kypsennä noin minuutti. Lisää maito pienissä erissä sekoittaen hyvin. Kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Ota pois levyltä ja lisää loput pestosta. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Laita kastiketta voidellun uunivuoan pohjalle ohut kerros. Levitä ricotta-pesto täyte lasagnelevyille ja rullaa pötköiksi. Nostele vierekkäin vuokaan. Levitä kastike tasaisesti rullien päälle. Ripottele loppu juusto päälle ja laita folio vuoan päälle. Kypsennä 20 minuuttia 200 asteessa. Ota pois folio ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

3 kommenttia:

  1. Tälläistä ois kiva maistaa. Täällä on vaan ihan turha tehä moista, jälkikasvu ei syö.
    Enkä jaksa taistella, kun muuten monipuolinen perusruoka maistuu. Kunhan on tuikitavallista.
    Sulla on paljon mielenkiintosia juttuja täällä.
    Tsemppiä työjuttuihin! Toivottavasti saat joululomailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pääset sitten kokeilemaan, kun jälkikasvu alkaa olla täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

      Poista
    2. Sekin päivä alkaa olla pelottavan lähellä... Esikoinen on pian jo 15v.

      Poista